Cazermate de zăpadă, nămeți cât casa, bulgăreală…așa erau iernile copilăriei noastre. Stăteam toată ziua afară și veneam în casă doar când apa din mănuși deja se făcuse țurțuri. Schimbam hainele ude, ne încălzeam puțin degetele degerate și fugeam înapoi la joacă, iar toată strada era plină de chiotele noastre de fericire.
Nu mai sunt iernile de mai demult și nici nămeții de zăpadă. Cu toate acestea, iarna continuă să fie anotimpul preferat al copiilor. Săniuș, om de zăpadă, patinoar, schi sunt câteva dintre dinstracțiile pe care ni le oferă sezonul hibernal. Dar ce te faci că distracția vine la pachet cu gerul tăios ? Din perspectiva de adulți, iarna ne aduce alte provocări legate de copiii noștri.
Salopetă, mănuși, geacă groasă, căciulă…oare ce să alegem în sezonul rece pentru copiii noștri? Să îi ținem în casă nu este o soluție. Mișcarea și aerul curat fac minuni pentru copii. Indiferent de anotimp, aceștia trebuie să petreacă timp afară, zilnic.
Cum imbracam copiii iarna?
Înfofolirea copiilor nu este o soluție. Copiii nu se pot mișca în voie. Hainele groase trebuie scoase doar când temperaturile scad considerabil și când gerul sau zăpada se instalează confortabil. Pentru bebeluși, în primele luni de viață este recomandat să aibă un strat de haine în plus față de adulți. Când copiii cresc și se mișcă mai mult, atunci pot fi îmbrăcați la fel ca adulții.
Regula celor trei straturi de haine
Regula celor trei straturi este de aur, atunci când vine vorba despre modalitatea de a-i îmbrăca pe copii iarna.
Primul strat de haine este cel care este în contact direct cu pielea copilului. Rolul său este să absoarbă transpiraţia, să ajute corpul să îşi regleze temperature. De aceea, aceste haine trebuie să fie confecționate din materiale moi, prietenoase cu pielea copiilor și cât mai naturale. Trebuie să îi lase copilului posibilitatea de mișcare, să nu îl strângă sau să îl jeneze.
Al doilea strat intermediar este cel care păstrează căldura corpului. Rolul său este să o izolare suplimentară. O opțiune potrivită pentru zilele geroase este polarul.
Al treilea strat, cel exterior izolează și protejează corpul de condițiile meterorologice aspre: de vânt, ploaie, umiditate, zăpadă. Despre cum să alegi hainele groase ale copiilor, te poți inspira de aici. Copiii apreciază hainele frumoase, le place să se simtă confortabil, dar să fie și admirați.
La Colibri Kids, avem modele minunate de haine groase pentru copii, atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Sunt hăinuțe versatile pe care le poți folosi în mai multe situații, hăinuțe superbe, cu un design unic.
Cum protejam picioarele, mainile și capul copiilor?
Bocancii și cizmele trebuie să fie impermeabili. Este bine ca încățămintea de iarnă să nu fie fixă, pentru ca piciorul să se poată mișca în voie.
Mâinile trebuie neapărat protejate cu mănuși călduroase. În caz contrar, vor apărea degerăturile destul de repede. Capul trebuie și el acoperit cu o căciulă groasă. O variantă potrivită sunt cagulele, pentru că sunt mult mai fixe pe cap și protejează mai bine.
Punem fular copiilor ?
Fularul pus peste gură și nas provoacă condens, din cauza respirației. Acest fapt duce la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea virușilor și microbilor, În plus, senzația de rece și de umed nu este prea plăcută pentru copii. Organismul nostru are propriile mecanisme inteligente de protecție.
Cum imbracam copiii in masina ?
Înainte de a pune copiii în scaunul din mașină, trebuie dezbrăcați de hainele groase. Chiar dacă are centura pusă, copilul nu va fi în siguranță în trafic, îmbrăcat cu geaca groasă. Aerul reținut de haine se va comprima brusc în cazul unui accident, iar centura nu îi va putea proteja. Dacă mașina nu poate fi încălzită înainte, se poate opta pentru o păturică până ce aerul din mașină devine cald.
Aerul rece și zăpada nu sunt dușmanii copilului. Dacă ținem cont de regulile celor trei straturi și dacă alegem bine hainele groase ale copiilor, aceștia vor fi protejați și se vor putea bucura de tot ce le oferă acest anotimp minunat. Iar noi putem retrăi farmecul copilăriei alături de micuții noștri.
Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!