12 legi ale lui Murphy în vacanțele cu copiii

Zile însorite…aer de vacanță… voie bună. Dar când vine vorba despre copii, Murphy nu este niciodată în vacanță. Nu cred că există părinte care să nu fi experimentat astfel de situații în vacanțe sau în weekend-uri.
1.Copiii se trezesc mai devreme
Cu siguranță, celor mici li se activează niște stimuli speciali, care detectează posibilitatea ca părinții să doarmă mai mult dimineața în zilele de vacanță sau în weekenduri. Nu contează că în timpul zilelor de școală sau de grădiniță ai tras de ei în toate felurile să se dea jos din pat, fără niciun rezultat. Când vine weekend-ul sau vacanța, copiii se trezesc cu noaptea în cap. Au multă treabă, sunt gata să exploreze și să se joace, alături de părinți, evident.
2.Copiii plâng mai mult în vacanță
Nici nu începe bine vacanța și apar și smiorcăielile, lacrimile. Părinții se trezesc cu un copil veșnic nemulțumit, care izbucnește în lacrimi din orice. Cu cât primesc mai multă atenție, cu cât părinții se conectează mai mult cu ei, cu atâta copiii plâng mai mult. Este momentul când ei se simt în siguranță. Și cui să îi spună tot ce au pe suflet, toate nemulțumirile acumulate dacă nu celor mai apropiate ființe, adică părinților ?
3.Copiii se îmbolnăvesc chiar în primele zile de vacanță
V-ați făcut vreodată planuri de weekend sau de vacanță, iar febra, varicela, enteroviroza sau alți brontozauri de genul, vi le-au dat peste cap ? Legile lui Murphy lovesc și de data aceasta. Nici nu începe vacanța bine și apar primele semne de boală. Iar dacă aveți mai mult de un copil, distracția este garantată, pentru că, de multe ori, nu se îmbolnăvesc în același timp.
4.Cu cât te străduiești să le pregătești rețete mai sofisticate, cu atâta vor mânca mai puțin
Te bucuri că ai timp să le pregătești mâncare sănătoasă. Te străduiești să le gătești cu cele mai bune ingrediente rețetele speciale pe care le-ai tot adunat și nu ai avut timp să le faci. Iar acum copiii îți cer spaghete cu ketchup sau sandviș cu șuncă și cașcaval.
5.Copiii au nevoie la baie în cele mai proaste momente
Tocmai ai plecat de acasă sau de la un restaurant și le-ai cerut copiilor să meargă la baie, fără succes. I-ai legat în scaune, te-ai așezat la volan, ai băgat cheia în contact, ai pus un CD cu muzică și ai pornit. Din spate se aude o voce micuță : „Mami, pișu !” sau și mai rău : „Mami, caca !”
6.Copilul își dorește să iasă la locul de joacă cu cele mai bune haine.
Ălea, pe care i le-ai pregătit să le îmbrace la botezul verișoarei sau la nunta prietenei tale. Și, desigur, se întoarce cu ele pătate sau, și mai grav, rupte, în timp ce hainele de joacă, de obicei, sunt doar murdare.
7.Când ai mai multă treabă, atunci copilul devine mai lipit de tine
În zilele când nu ai nimic important de făcut, copilul se joacă ore întregi singur sau doarme la amiază două – trei ore. Iar când ai mai multă treabă, un telefon important sau urgențe de rezolvat, atunci se aude vocea micuță : „Mami, joacă-te cu mine!”
8. Copiii se trezesc mai des noaptea, tocmai când ți-ai făcut planuri
O carte nouă te atrage ca un magnet. Te și imaginezi cu un pahar de vin lângă și cu cartea în brațe. Sau vrei să ieși în oraș  cu prietenele, după mult timp. Tocmai atunci copilul parcă simte că mama are alte planuri și fie adoarme greu, fie se trezește de multe ori și nu vrea să doarmă fără mama.
9.Cu cât investești mai mult timp în pregătirea unei activități, cu atât copilul devine mai puțin interesat de aceasta.
Te documentezi, cauți materiale să îi pregătești copilului o activitate specială. Cu cât te străduiești să iasă mai bine, cu atât copilul devine mai puțin interesat și îți cere ceva să te joci cu el ceva banal.
10. Cu cât lași copilul să stea mai târziu seara, cu atât mai devreme se va trezi dimineața
Nu îți face planuri că dormi mai mult dimineața dacă copilul se culcă seara mai târziu. Cu cât va adormi mai târziu, cu atâta se va trezi mai devreme. Și, ghici ce ? Va fi, desigur, mai obosit și viața de părinte și mai grea.
11. Cu cât faci mai multe bagaje, cu atât uiți ceva important pentru copil acasă.
Când pleci în vacanță cu cei mici, bagajele înseamnă cel puțin jumătate de casă. Dar, ca prin farmec, Murphy acționează și uiți acasă jucăria preferată a copilului, singura sticlă din care dorește să bea apă sau tricoul ăla de care nu vrea să se despartă.
12. Când ești gata să explodezi, copiii devin brusc cele mai minunate creaturi.
Copiii ți-au întins nervii la maxim, nu mai știi ce să faci cu ei. Legile lui Murphy intervin și acum, iar copilul devine de nerecunoscut. Brusc pare cea mai inocentă creatură din univers, iar tu te topești din nou când îți zâmbește!
Voi în care dintre exemplele de mai sus vă regăsiți ? Și cu ce alte situații în care Legile lui Murphy își fac de cap în vacanță v-ați mai confruntat ?
Dacă v-a plăcut acest articol, ne bucurăm dacă îl apreciați cu un like sau îl distribuiți mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook.
Sursă foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *