Una dintre cele mai îndrăgite activități pentru copii este să vizioneze filme alături de părinții lor ! Se dau următoarele ingrediente : o canapea confortabilă, ceva de ronțăit, un film bun și rețeta unei seri grozave petrecute în familie este garantată !
O astfel de seară reușită, în care stați împreună, poate deveni o tradiție de familie.
Dincolo de caracterul distractiv, filmele pentru copii au și un rol educativ. De obicei, filmele pentru copii transmit mesaje puternice. Copiii învață să fie curajoși, perseverenți, buni prieteni etc. Filmele pentru copii le dezvoltă acestora imaginația, atenția și gândirea critică. Rolul părinților este să ofere copiilor filme adevate vârstei și nivelului de înțelegere al acestora.
Îți recomandăm 10 filme pe care să le vizionezi în familie.
10 filme pe care sa le vezi cu copiii
1. Regatul de gheata (2013) este un film de animație și muzica, produs de studioul de animație Walt Disney. Filmul este inspirat de basmul „ Crăiasa Zăpezii”, scris de Hans Christian Andersen. Prințesa Anna, alături de Kristoff și Sven, pornește într-o călătorie ca să o găsească pe sora ei Elsa, ale cărei puteri de gheață au transformat regatul Arendelle într-un tărâm al iernii eterne. În această aventură, ei îl întâlnesc pe simpaticul Olaf, care va avea un rol important în Regatul de Gheață II (2019). Muzica superbă, peisajele minunate, frumusețea personajelor vă vor transpune într-o lume magică, iar aventurile vă vor ține cu sufletul la gură.
2. Coco (2017) este un film de animație marca Disney/Pixar, care îi prinde atât pe copii, cât și pe adulți. Filmul urmărește mai multe teme : familia, identitatea personală și cum să le împaci pe cele două și are în centru tradiția mexicană: Día de los Muertos. Eroul poveștii este un băiețel plin de curiozitate, Miguel Rivera. Pasiunea sa este muzica și dorește să își urmeze visul și să fie cântăreț. Familia sa, deși îl iubește, nu îi încurajează acest vis. Băiatul ajunge pe Tărâmul magic al Morților, unde încearcă să descopere misterul pe care familia sa îl ascunde de generații.
3. Întors pe dos (2015) este un film emoționant pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru părinții lor. Când Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este nevoită să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota, pentru a se muta la San Francisco, viața sa este dată peste cap. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţie. Acest film le oferă celor mici prilejul să învețe despre emoții și cum acționează ele în viața noastră.
4. Paddington (2014) este o animație și o comedie, regizată după cartea Ursulețul Paddington, scrisă de Michael Bond. Acțiunea filmului îl are în centru pe Ursulețul Paddington, care a venit din Peru până la Londra, unde este adoptat de familia Brown. Simpaticul personaj va strâni, cu siguranță, vă va desena, cu siguranță, un zâmbet larg pe față, cu giumbușlucurile sale.
5. Cum să îți dresezi dragonul (2010) este un film care a făcut mulți copii să se viseze eroi și să învețe despre curaj, voință, toleranță. Acest film animat și fantastic este realizat de Dream Works Animation, după cartea cu același nume. Filmul prezintă povestea tânărului viking care care dorește să urmeze tradiția tribului său și să devină vânător de dragoni. Numai că lucrurile se schimbă atunci când prinde un dragon, care va deveni prietenul său cel mai bun.
6. Shrek (2001) este o animație, realizată de studiourile Dream Works Animation, care nu știu de cine va fi îndrăgită mai repede, de copii sau de adulți. Filmul are ca punct de plecare ilustrată, omonimă, scrisă de americanul William Steig, în 1990. Este un film care îmbină sensibilitatea, umorul, inventitivitatea și inocența. Succesul este dat și de trimiterea la basme cunoscute tuturor, la melodii celebre și la alte repere din realitatea noastră. Simpaticul monstru Shrek trăia liniștit în mlaștina sa, când viața i-a fost tulburată din senin de de invazia unor personaje din povesti și nu numai. De aici încep aventurile lui Shreck, care devine un erou salvator. Alături de Fiona, Shreck va descoperi și dragostea !
7. Totoro (1988) este un film de animație, produs și regizat de regizat de Hayao Miyazaki. Când două fete se mută la țară pentru a fi lângă mama lor bolnavă, au aventuri cu spiritele minunate de pădure care locuiesc în apropiere. Filmul vă va introduce într-o atmosferă senină, magică și plină de inocență. Filmul este perfect pentru copii, deoarece nu există personaje negative sau înspăimântătoare. În această lume, în care fantasticul coexistă cu normalul, copiii sunt mereu în siguranță.
8. Albinuța Maya (2014) este o animaţie pentru copiii mai mici, regizată de Noel Cleary, Sergio Delfino şi Alexs Stadermann. Albinuța Maya este o mică ștrengăriță, care nu respectă regulile stupului și intră în tot felul de buclucuri. Copiii o vor însoți pe Maya în aventurile sale și vor învăța despre prietenie și cooperare.
9. Regele Leu (2019) este a nouă versiune a filmului de animație din 1994. Aventurile extraordinare ale lui Simba (puișorul de leu, moștenitorul legitim al tronului tatălui său, Mufasa), muzica de excepție, efectele speciale avansate fac din acest film unul de succes. Personajele par animale adevărate și avem impresia că urmărim un documentar, nu un film de animație. Doar că animalele încep să vorbească și atunci ne amintim că vizionăm o poveste deosebită. Filmul conține și elemente impresionante, de cruzime, de aceea nu este recomandat copiilor mici.
10. Klaus (2019) este o una dintre cele mai frumoase animații cu tematica Crăciunului. Cu toate acestea, nu este nevoia să așteptați perioada sărbătorilor ca să vă puteți lăsa vrăjiți de magia acestei încântătoare povești. Filmul, scris și regizat de Sergio Pablos și produs de compania sa SPA Studios oferă o poveste alternativă a originii lui Moș Crăciun. Nu vă spun mai multe despre această poveste, decât că vă fascina la orice vârstă.
Sperăm că veți găsi inspirație în aceste recomandări și că vă veți bucura împreună cu familia de seri grozave !
Sursă foto: Depositphotos
Despre alte activități și jocuri pe care să le faceți împreună cu copiii, în casă, puteți citi aici sau aici.
Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!