Ce spun culorile despre personalitatea copiilor

Ce ne-am face fără culori? Ce spun culorile despre personalitatea copiilor?

Chiar din primii ani de viață, ca părinte vedem la copilul nostru anumite preferințe când vine vorba de culori. Cu ajutorul lor poate distinge forme, identifica lucruri, învăța, așa că alege-le cu grijă atunci când ii cumperi hăinuțele pentru că ii pot influența personalitatea.

Poate pentru unii dintre voi, alegerea culorii roșu poate însemna putere, dominare, dar știați că mai înseamnă și autonomie, originalitate? Sau culoarea negru, care de unii e privită ca simbol al pesimismului, când de fapt poate fi semn al dorinței de a nu renunța?

În cele ce urmează, vă listăm în funcție de culorile știute de noi toți și pe baza TESTULUI LUSCHER, câteva propuneri de îmbrăcăminte de ocazie pentru cei mici. 😊

Ce spun culorile despre personalitatea copiilor – ROȘU: încă din primele zile de viață, mulți părinți pun bebelușilor o brățară mică roșie sau un simplu fir de ață roșie, împotriva deochiatului. Lăsând la o parte tradiția, roșul reprezintă voinţă, energie şi o personalitate activă.

Ce spun culorile despre personalitatea copiilor Ce spun culorile despre personalitatea copiilor

După anii ’80 era deja știut, datorită marektingului, că rozul e pentru fete și albastrul pentru băieți. Însă, recent opiniile s-au schimbat și se consideră că este mai important ca micuțul să aibă o personalitate a lui , iar când își va privi pozele să nu vă întrebe: ”De ce m-ai îmbrăcat în roz/ albastru?” Așa că…

Ce spun culorile despre personalitatea copiilor – ALBASTRU: este pentru cei cu un temperament afectuos și relaxat. Exact ca atunci când privești marea sau cerul senin, culoarea aceasta inspiră calm și dorința de liniște. Indiferent de nuanțele mai pale sau mai puternice, albastrul se potrivește de minune atât fetițelor, cât și băieților.

Ce spun culorile despre personalitatea copiilor Ce spun culorile despre personalitatea copiilor 

Voință ieșită din comun, perseverență și ambiție cam așa este descrisă personalitatea copiilor care adoră culoarea verde. Cu toate că LUSCHER consideră că reprezintă și încăpățânare, noi credem că dacă este pentru o cauză bună, de ce nu?

  

Cum să nu adori galbenul? Exprimă strălucire, veselie, spontaneitate și mult optimism. Că e galben pal, puternic ca soarele sau chiar și sclipitor ca aurul, este una din culorile preferate, cel puțin când vine vorba de momente de fericire – argumentul pentru care de altfel este și des aleasă pentru ocazii speciale.

  

Ce spun culorile despre personalitatea copiilor – VIOLET. Este culoarea aleasă cel mai frecvent de copii. Simbolizează copilăria, imaturitatea, farmecul, idealismul şi entuziasmul. De asemenea este și culoarea anului 2018 potrivit Institutul Pantone, arbitrul mondial al culorilor. “E o culoare care comunică originalitate, ingeniozitate şi gândire vizionară, care ne face să ne gândim la viitor”

      

Ce spun culorile despre personalitatea copiilor – MARO deschis sau închis este culoarea care comunica sinceritate, putere, maturitate. Dacă este preferata voastră, înseamnă că se simte nevoia de confort, relaxare şi securitate. În combinație cu alte culori, poate fi un aliat foarte bun pentru o toaletă indiferent de ocazie.

 

Ce spun culorile despre personalitatea copiilor – NEGRU. Ca și culoarea alb, negru este o combinație a tuturor culorilor, dar în loc de puritate, reprezintă necunoscutul, misterul. Poate să mai semnifice de asemenea, pe lângă eleganță și dorința de a nu renunța.

Rochita paiete 

În final, ca cireașa de pe tort, nouă ne plac și combinațiile de culori, fiindcă ce altă modalitate este mai bună de a transforma o zi monotonă într-una veselă și plină de momente frumoase? Și iată și câteva propuneri de astfel de toalete pentru micuți.

   

One thought on “Ce spun culorile despre personalitatea copiilor

  1. Pingback: Colibrikids/blog/Ce culori alegi pentru hainutele copiilor si cum le combini?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *