5 activitati de facut in familie in preajma sarbatorilor

Goana după cumpărături și agitația cotidiană ne fac să uităm să ne bucurăm de magia sărbătorilor de iarnă. Sărbătorile nu sunt numai despre cadouri, alergătură, gătit sau curățenie. Crăciunul este despre iubire, despre timp de calitate petrecut cu familia, despre conectare cu cei dragi. Avem câteva zile la dispoziție în care lucrurile se domolesc și  ne întoarcem privirea către noi înșine și către copiii noștri. Vacanța este un prilej de bucurie pentru toată lumea, dar știm cu toții că cei mici se plictisesc repede și că vor mereu alte activități.

În afară de împodobitul bradului, de plimbările în natură, de vizitarea târgurilor de Crăciun, de săniuș și de bulgăreală, dacă avem noroc de zăpadă, putem face împreună cu copiii noștri și alte activități care se pot transforma, peste ani, în adevărate ritualuri.

Iată câteva activități distractive pe care le putem face împreună cu copiii noștri în preajma Sărbătorilor de iarnă.

5 activitati de facut in familie in preajma sarbatorilor

1. Ședință foto de Crăciun

Fie că este vorba despre o ședință foto cu un fotograf specializat, fie este făcută chiar de noi, acesta poate fi o activitate care stârnește zâmbete și voie bună, în familie. Copiii se vor bucura să se îmbrace în haine cu tematică de Crăciun, în costume amuzante sau în ținute spectaculoase.  Pe site-ul nostru, puteți descoperi hăinuțe pentru copii elegante și deosebite, care vor aduce un strop de magie în plus sărbătorilor.

Haine speciale pentru Craciun
Haine speciale pentru Craciun

2. Vizionare de flm

Cui nu-i place să se cuibărească în pat și să se uite la un film împreună cu cei dragi? O altă activitate plăcută este să aducem cinematograful acasă. Tot ce avem de făcut este să alegem un film de Crăciun, să pregătim niște popcorn și distracția este garantată. „Singur acasă”, „Expresul Polar”, „Frozen”, „Cum a furat Grinch Crăciunul” „Elful” sunt doar câteva idei pentru inspirație!

3. Seară de povești

Vă amintiți focul trosnind  și poveștile de la gura sobei? Chiar dacă nu mai avem o sobă ca în copilărie, ne putem crea un colț special de lectură. Acolo putem citi împreună povești despre iarnă și despre Crăciun. Putem însoți acest ritual cu aromă de ciocolată caldă. Hmmm… cine ar putea rezista?

4. Jocurile de societate

Nu te supăra frate, jocul copilăriei noastre are acum nenumărate variante pentru copii. În plus, acum avem Catan, Monopoly, Activity, Remy, jocuri de creat povești, jocuri care dezvoltă vocabularul și tot felul de alte jocuri distractive.  Putem organiza seri de jocuri împreună cu copiii noștri și să le alegem jocurile, în funcție de vârsta lor. Aceștia vor fi foarte fericiți să se joace cu noi și…mai ales să câștige!

5. Turtă dulce și alte bunătăți

Gătitul împreună este o activitate perfectă pentru conectare. Turta dulce se poate transforma într-un ritual de care cei mici să își amintească cu drag peste ani. În afară de turtă dulce, putem pregăti cu copiii o grămadă de bunătăți care își vor găsi locul pe masa de Crăciun. Copiii vor fi fericiți să spargă ouă, să amestece, să întindă, să facă forme să pună condimente. Ignorați mizeria și bucurați-vă de fericirea din ochii lor.

Împreună cu copiii noștri, creăm amintiri care să dăinuie peste ani și care se vor transforma în adevărate ritualuri. Prin copiii noștri retrăim mereu și noi farmecul copilăriei, bucuria sinceră și magia!

Vă dorim Sărbători de poveste și zâmbete de copii!

Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *