Culoarea anului 2020 – ce simbolizeaza si cum a fost aleasa?

Imaginea unui cer albastru netulburat de nori, în amurg, oferă o stare de liniște, de relaxare, de optimism. Această culoare intensă a unui amurg senin sau a apelor adânci i-a inspirat pe cei de la Pantone, atunci când au ales albastrul clasic, drept culoarea anului 2020.

Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor, ne oferă și anul acesta culoarea care va fi vedetă în tendințele modei anului  2020.

Cum este aleasa culoarea anului de Pantone?

Așa cum ne-a obișnuit de 20 de ani, Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, în artă și în industria divertismentului. Pe baza acestor analize, realizate cu multă atenție, Pantone alege culoarea care va predomina în colecțiile de modă, în anul care urmează.

Experții Pantone și-au motival alegerea de anul acesta, prin prisma sentimentele de instabilitate care au cuprins întreaga lume, din Statele Unite ale Americii până în Regatul Unit, în Hong Kong, Siria și pe tot globul. Oamenii au nevoie de încredere într-un viitor optimist, de siguranță și de conexiune.

„Trăim vremuri care necesită încredere şi convingere. Acest tip de constanţă şi certitudine este exprimat de Pantone 19-4052 Classic Blue, o nuanţă de albastru solidă pe care te poţi baza întotdeauna. Albastrul clasic ne încurajează să privim dincolo de evident, să ne dezvoltăm gândirea”, a transmis Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Ce simbolizeaza culoarea anului 2020

Albastrul clasic, culoarea anului 2020 exprimă eleganţa prin simplitate şi încredere şi profunzime în vremuri care necesită aceste calităţi. Această nuanță de albastru rezistent, care amintește de cerul de la amurg insuflă calm încredere și conexiune sugerează dorința noastră pentru o bază sigură și stabilă pe care să ne construim viitorul, pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră.

Albastrul clasic – vedeta in colectia primavara-vara Colibri Kids

Colectia noastră de primăvară-vară este concepută, având la bază această culoare nobilă, elegantă, clasică, capabilă să stimuleze gândirea profundă, să aducă liniște și pace într-o lume din ce în ce mai agitată și să dezvolte creativitatea. Ținutele senzaționale ale acestei colecții vor avea predominată această culoare liniștitoare. Urmărește site-ul nostru pentru a fi la curent cu noile tendințe.

Culoarea anului hainute baieti
Culoarea anului hainute baieti

Copiii noștri au nevoie de stabilitate, de liniște și de încredere în vremuri mai bune. Ei au nevoie de creativitate pentru a găsi soluții noi la provocările pe care le întâlnesc în viață.

Culoarea anului hainute fetite

Classic Blue este culoarea apelor adânci, asemeni spiritelor profunde, culoarea universului infinit, asemeni creativității nemărginite și neingrădite și este culoarea cerului netulburat de nori, asemeni aspirațiilor înalte.

Cerul în amurg este de un albastru liniștitor, dar care totuși ne incită gândurile. Așa cum ziua încă nu se încheie în amurg, așa ne gândim și noi oare ce va urma ? Cerul de seară descrie sentimentele noastre de anticipație sau de visare.

Această nuanță romantică și puternică, în același timp, ne va inspira în alegerile vestimentare pentru noi și pentru copiii noștri, în anul 2020.

Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *