Ce punem in bagajul copiilor pentru vacanta

recomandari pentru bagajul copiilor

Bagajul copiilor poate fi o provocare. Să pleci cu copiii în vacanță nu este cel mai ușor lucru. Mai ales când te apuci să faci bagaje. Când ești în mijlocul camerei, cu gențile lângă tine și te uiți pierdut către mormanul de lucruri utile sau mai puțin utile. Iar dacă ai norocul să faci bagajele cu copiii pe lângă tine, distracția este garantată. A trecut vremea când băgam în bagaj costumul de baie, cartea preferată și două-trei haine și porneam spre mare! Acum, când pleci cu copiii, chiar și pentru un timp mai scurt, iei jumătate de casă.  Și în această situație, ca în multe altele, ne salvează listele ! Cel mai eficient mod de a-ți face bagajul pentru copii este să ai o listă organizată pe categorii și să bifezi ce ai băgat în bagaj. Dar să fii cu ochii în patru, deoarece este posibil ca, în joaca lor, micuții să aibă propria lor viziune despre bagajele pentru concediu!

Ce ar trebui sa contina bagajul pentru copii in vacanta

În funcție de vârsta copiilor, bagajul poate să varieze.

Geanta pentru drum

Geanta pentru drum trebuie să fie la îndemână. Mama, ca un adevărat magician, scoate din geanta sa magică tot ce au nevoie copiii pe parcursul drumului. Din geanta pentru copii nu ar trebui să lipsească pașapoartele copiilor și asigurările medicale. Pentru că nu știți când îi apucă foamea sau setea pe cei mici și nici ce puteți găsi pe drum, este bine să le pregătiți micuților niște gustări sănătoase, o cutie cu fructe și câteva sticle cu apă. Șervețele umede, cele uscate și gelul dezinfectant pentru mâini pot fi de folos în situațiile în care nu aveți o chiuvetă în apropiere. De asemenea, olița portabilă și pungile sunt deosebit de utile pentru copiii mici, în timpul călătoriilor cu mașina. Dacă aveți bebeluși, să vă asigurați că sistemul de purtare și scutecele nu lipsesc din bagaj. Copiii se plictisesc repede. Pe lângă CD-urile cu povești sau cântece pentru copii, jucăriile pentru drum se pot dovedi foarte eficiente contra plictiselii. Cardurile sau cărțile cu activități, cărțile de colorat, jucăriile cu șiret, plușurile îi pot ține ocupați ore bune. Pe drum, copiii se pot uda sau murdări, așa că hăinuțele de schimb sunt indispensabile în bagajul de drum.

Cutia cu medicamente

Bine ar fi să nu fie nevoie să apelați la ea, dar, la nevoie, trebuie să o aveți aproape. Vacanța vine uneori și cu surprize neplăcute. În cutia cu medicamente ar fi indicat să existe : apă de mare, uleiuri esențiale sau medicamente contra stării de vomă din timul călătoriei cu mașina, ser fiziologic, betadină, bandaje, termometru, spray repelent insecte, săruri de rehidratare, spray gât, cremă scutec.
În afară de acestea, la recomandarea medicului, puteți să adăugați ceva pentru febră, tuse, pentru enteroviroze, alergii etc.

Accesorii pentru plajă

Chiar dacă destinația nu este marea și în alte zone se găsește, de obicei, câte o piscină, un râu, unde cei mici se pot bălăci în voie. Bagajul pentru plajă ar fi bine să conțină: tricouri protecție UV, pălării, cremă cu protecție solară, piscină gonflabilă, jucării nisip, scutece pentru înot, slipi, papuci plajă, accesorii înot copii, prosoape.

Îngrijire copii

În general, la pensiuni sau la hoteluri se găsește cam tot ce avem nevoie pentru îngrijirea personală. Cu toate acestea, puteți pune în bagajul pentru copii : prosoape, gel de duş copii, periuțe dinți, pastă dinți.

Haine

Când vine vorba despre haine, acestea nu sunt niciodată nu sunt suficiente. Cu copiii nu poți fi niciodată sigur de câte schimburi are nevoie sau de cât de schimbătoare poate deveni vremea. Mai bine reveniți din concediu cu haine nepurtate decât să nu mai aveți haine curate cu care să îi îmbrăcați pe cei mici. Ar fi bine să existe cel puțin câte un tricou pentru fiecare zi, câte o pereche de pantaloni pe zi, rochițe, fuste, colanți, ciorapi, 2-3 bluze cu mânecă lungă, pijama, două rânduri de încălțări, geci pentru ploaie sau vânt. Cu siguranță, fetițele vor dori să fie elegante și în vacanță, așa că dacă spațiul vă permite, puneți în bagaj și o rochiță mai specială pentru micile prințese. Iar băiețeii nu se lasă nici ei mai prejos. Și ei pot fi eleganți, chiar și în concediu. Mai ales dacă tatăl se va transforma într-un redutabil fotograf pentru a surprinde amintiri prețioase. Nu se știe niciodată cum niște momente aparent banale se pot transforma într-o ședință foto de neuitat.

10 recomandari pentru ca facutul bagajului sa nu va copleseasca

Să faci bagajul copiilor, mai ales dacă sunt cei mici prin preajmă poate fi copleșitor. Iată câteva recomandări pentru ca făcutul bagajelor să nu devină o corvoadă și să vă strice cheful de vacanță.

  1. Alcătuiți-vă lista pentru concediu din timp, pentru a acoperi nevoile tuturor membrilor din familie.
  2. Nu lăsați cumpărăturile pe ultima sută de metri.
  3. Respirați adânc, apoi vă apucați de bifat lucrurile de pe listă.
  4. Faceți bagajele când cei mici dorm sau nu sunt acasă.
  5. Împachetați bine lucrurile pentru a intra mai multe în geantă.
  6. Puneți-le pe categorii și în genți separate pentru a le găsi mai ușor.
  7. Pregătiți un troler mai mic cu necesarul de haine și cosmetice pentru o zi – două, în cazul în care trebuie să dormiți doar o noapte undeva sau se pierde bagajul (mai ales în cazul în care circulați cu avionul)
  8. Asigurați-vă că aveți pungi pentru hainele murdare, pentru a nu le amesteca cu cele curate.
  9. Verificați dacă ați pus în bagaj jucăria sau păturica preferată a copilului.
  10. Mai bine puneți în plus lucruri decât să vă lipsească ceva important și să nu aveți de unde să îl luați.

Cu copiii, concediul este o aventură continuă, așa că este bine să fim liniștiți că nu ne lipsește nimic în concediu. Voi ce ați mai adăuga la această listă ?

Dacă v-a plăcut acest articol, ne bucurăm dacă îl apreciați cu un like sau îl distribuiți mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook.

Credit foto: Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *