Cum organizam o vacanta reusita cu copiii?

Aer de vacanță și de voie bună… Pentru copii, vacanța cu părinții este o ocazie minunată de conectare și o oportunitate excelentă de învățare. Atunci când alegem o vacanță pentru copii, trebuie să optăm pentru o destinație potrivită pentru ca toată lumea să aibă parte de relaxare.

Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand organizati o vacanta cu copiii?

Fie că alegeți un camping, o pensiune sau un hotel all-inclusive, este bine să aveți în vedere câteva aspecte.

Cazarea este foarte importantă atunci când mergem în vacanță copiii. O cazare baby friendly trebuie să ofere camere sau apartamente mari, potrivite pentru nevoile unei familii, să aibă spații comune largi (living-uri spațioase sau curți, grădini cu locuri de joacă și umbră) Să fie un mediu securizat fără multe scări, colțuri ascuțite etc. Locul de cazare să fie dotat cu o mică bucătărioară, unde să se poată încălzi un lapte sau fierbe niște spaghete, la nevoie.

Personalul să știe să se comporte cu copiii, să înțeleagă nevoile celor mici de joacă și de explorare. Dacă vacanța este la mare, ideal ar fi ca locul de cazare să fie pe plajă sau cât mai aproape de aceasta.

Mâncarea să fie sănătoasă și variată, cu meniuri pentru copii. În cazul în care nu este inclusă în prețul biletului, este bine ca restaurantul să fie aproape de locul cazării. Puteți lua în considerare să gătiți în vacanță. Pregătitul mâncării împreună cu cei mici, mai ales dacă este în aer liber, se poate dovedi o activitate distractivă.

Obiectivele turistice să fie interesante pentru copii. Când mergem în vacanță cu copiii, nu ne putem propune să vizităm foarte multe obiective turistice, mai ales dacă nu sunt potrivite pentru copii. Pentru copii, ideale sunt destinațiile în care ei pot explora natura. Sunt interesante drumețiile, peșterile, marea etc. De asemenea, sunt atractive parcurile tematice, cele de distracție, complexele de agrement acvatic, grădinile zoologice.

Asistență medicală în apropiere – nimeni nu își dorește evenimente de natură medicală în concediu. Cu toate astea, pot apărea diferite probleme medicale și, este bine, să existe o policlinică sau un spital în apropiere.

Activități pentru copii – știm cu toții cât de repede se plictisesc copiii. O vacanță împreună cu aceștia ar trebui să includă foarte multe activități potrivite pentru copii. În funcție și de vârsta acestora, puteți opta pentru înot, scufundări, jocuri de societate, jocuri pe plajă (cu mingea, frisbee, cu nisip), pictarea pietrelor sau a scoicilor, plimbări cu bicicleta / skateboardul / trotineta.

8 sfaturi pentru o vacanta reusita cu copiii

1. Dacă mergeți la mare, alegeți o plajă fără pietre și bolovani, cu nisip fin pentru ca cei mici să poată juca în voie. Intrarea în mare să se facă lin, iar în apă să nu fie pietre sau stânci.

vacanta reusita cu copiii

Sursă foto: Unsplash

2. Implicați copiii în planificarea călătoriei, în alegerea destinației, a activităților de familie.
3. Nimeni nu își dorește copii suprastimulați și obosiți în vacanță. Încercați să păstrați un echilibru între între timpul de odihnă și activitățile pe care le faceți.
4. Setați-vă așteptări realiste în privința vacanțelor cu copiii. Poate că vă amintiți, cu nostalgie, diminețile leneșe și serile târzii de pe vremea când mergeați în vacanțe doar în doi. În vacanța cu copiii, programul se pliază pe nevoile copiilor. Atunci când faceți programul unei vacanțe, luați în calcul cât poate rezista cel mai mic membr al familiei (pauze de masă, de somn etc).
5. Evitați perioadele aglomerate, în care zborurile de avion se amână sau se anulează, toate obiectivele sunt supraagomerate, peste tot sunt cozi, nu găsești mese libere la restaurante.
6. Petreceți timp de calitate cu cei mici. Vacanțele sunt despre costruit amintiri. Fie că vă îmbrăcați copiii frumos și faceți o ședință foto de familie, fie vă jucați sau citiți o carte împreună, toate acestea se trasformă, peste ani, în amintiri de neprețuit.
7. Încercați ceva nou în fiecare vacanță. Vacanțele sunt oportunități extraordinare de învățare. Făcând ceva nou  cu copiii voștri, aceștia vor fi impresionați de simțul aventurii. Copiii sunt fericiți să învețe alături de părinții lor. Împărtășiți bucuria învățării împreună!

Activitati copii in vacanta
Sursa foto: Unsplash

8.Indiferent de destinație, la munte sau la mare, expunerea la soare poate fi periculosă. Protejați pielea contra soarelui. Cremea de protecție solară și pălăria nu trebuie să lipsească din nicun bagaj de concediu.

Vacanțele în familie apropie și consolidează relațiile dintre membrii acesteia. Fiecare concediu reprezintă o experiență unică și o amintire pentru toată viața.

Dacă v-a plăcut acest articol, ne bucurăm dacă îl apreciați cu un like sau îl distribuiți mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook.

Credit foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *