Cinci sfaturi ca tu să alegi cea mai buna ținuta de ocazie pentru copil

Primești o invitație la o nuntă, botez, zi de naștere – orice fel de eveniment la care trebuie să te prezinți ”la patru ace”. Hai, că pentru tine ca părinte e ușor. Alegi o ținută din dulap sau cumperi una nouă și ești gata de petrecere. Dar înainte de tine, e cel mic. Te blochezi, te ia cu transpirații, intri în impas și pentru câteva clipe mintea ți se blochează pe o idee: o sa fie mâncare, suc, TOOORT!!!!. Ce o să poarte?

Primul gând e să găsești o ținută de ocazie utilă sau eficientă, adică ceva elegant și totuși pe care petele sau joaca să nu o ”aranjeze” în primele 10 minute de prezență la petrecere.Dar n-ai cum să faci asta! Nici sa iți dea bani cineva și n-ai face-o. Vorbim de comoara ta și clar nu vrei să fie mai prejos decât tine!

Știm, vei găsi ceva confortabil și acceptabil, mai ales că în orice mall ai intra sigur ai găsi hăinuțe de ocazie și poate și ceva pe gustul tău! Dar, cum o alegi? Aici se complică treaba.

Așa că am listat 5 sfaturi care sigur îți vor fi de folos să cumperi ținuta de ocazie perfectă pentru copil. Iată-le:

 1. TREBUIE SĂ ÎI PLACĂ!!!

Degeaba vrei tu să îți îmbraci fetița, pe care o știi că e cu pretenții, într-o rochie cu multe voaluri și dantele dacă ei îi place stilul clasic sau o rochie în culori pastel sau, de ce nu, mai… turbate. N-ai cum! Va face tot ce îi stă în putință să îți demonstreze că nu se simte bine și ce să vezi, dragă părinte? Noi te sfătuim să citești acest articol ce prezintă alegerea hăinuțelor în funcție de culoare și astfel poate ajungeți la un consens.

 1. MATERIALELE sunt foarte importante! AcesteaTREBUIE să fie:
 • Ușoare, să nu îi îngreuneze postura, mersul;
 • Să fie cât mai naturale (cel puțin în zona bustului să aibă căptușeala din bumbac), pentru a evita o eventuală alergie;
 • Să nu fie supraelastice, fiindcă dacă îl incomodează în vreun fel, va face ținuta ferfeniță;
 • În funcție de anotimp. Dacă e vară, propunem ceva vaporos, dacă e iarnă, ceva mai gros, mai bine căptușit
 • Ușor de întreținut. Spre exemplu,o rochiță din tulle, chiar dacă va încasa o porție generoasă de ciocolată, cu puțină apă va arăta pe loc ca nouă;la fel și un pantalonaș din in în cazul băieților.
 1. CROIUL
 • Hainele, oricare ar fi ele, mai ales atunci când vorbim despre copii, trebuie să fie lejere. Pentru a se simți bine, să fie fericiți cu ținutele lor, copiii trebuie să se simtă liberi, să poată să se miște, să alerge, să facă o piruetă și nu numai. Știm, sunt profesioniști în devenire.
 • Alege modele versatile, în care copilul să arate ca un prinț/prințesă din poveste, dar totodată să se simtă comod, să nu-l strângă și să nu transpire. Un copil transpirat, căruia îi este cald în hainele pe care le poarta = copil nervos = plânsete = petrecere ruinată. Hai să evitam asta că e foarte ușor 🙂

 1. CULORILE
 • Copiii fac fixații: fie că vor o pereche de sandale, o păpușă sau o mașinuță, la fel sunt și în ceea ce privește culorile. Daca sezonul dictează că se poartă roz, albastru sau curcubeu și ea vrea rochiță albă cu buline mov, clar succesul nu va fi de partea ta.
 • Nu te panica nici daca micuțul, sau micuța ta alege o culoare tare, ca roz puternic sau neon. Nu uita că sunt copii, iar universul copilăriei este plin de culoare! Și în plus, sigur vă putem ajuta să găsiși o cale de mijloc! 🙂
 1. ELEMENTUL DEFINITORIU/CHEIE
 • Chiar dacă ți se pare ciudat, o ținută va avea mereu succes dacă ceva anume o scoate din anonimat. Hai să îi spunem un “element definitoriu”, un accesoriu bine ales care îl va face pe cel mic să fie și mai mândru de ținuta lui.
 • Fie că vorbim de o fundă, de combinația de culori mai ieșită din comun, de broderie – important este ca ambele părți să câștige și elementul WOW să fie prezent.

Una peste alta este esențial să observăm că cei mici sunt importanți și că se simt și vor să fie în centrul atenției. Dați-le de ales, lăsați-i să își exprime părerea. Un copil căruia deciziile sau dorințele îi sunt îndeplinite va fi un copil fericit.

P.S. Un pont extra: intrarea la petrecere e importantă. Acolo trebuie să fiți ca și scoși din cutie și oricum… privirile vor fi ațintite spre copil că așa e în legea firii. Toata lumea vă va aprecia si lăuda minunea.

 

One thought on “Cinci sfaturi ca tu să alegi cea mai buna ținuta de ocazie pentru copil

 1. Pingback: Petrecerea de un an a copilului: sfaturi și trucuri pentru părinți și nași - ColibriKids

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *