Trusoul de botez al bebelusului: ce contine si cum il alegi

ce contine trusoul de botez al bebelusului

Botezul este cel mai așteptat și emoționant moment din viața unei familii, în care a venit pe lume un bebeluș. Copilul primește taina botezului, avându-i alături pe părinți, pe nași și pe cei apropiați familiei. Pe lângă pregătirile cu organizarea acestui eveniment important, trusoul de botez poate da dureri de cap. Trusoul bebelusului poate fi cumpărat fie de părinți, fie de nași și conține mai multe articole necesare în  biserică, în timpul ceremoniei religioase.

Ce trebuie sa contina trusoul de botez

1. Hainele bebelusului

Desigur că sărbătoritul este în centrul atenției la acest eveniment și este, oricum, adorabil. Dar, îmbrăcat în costumașul său special, va străluci și va fi deliciul tuturor! Costumul pentru ceremonie trebuie să fie din materiale fine, prietenoase cu pielea delicată a bebelușului.

De obicei, pentru bebeluș se pregătesc două rânduri de haine: unul cu care este îmbrăcat de acasă și de care va fi dezbrăcat înainte de scufundarea în cristelniță, iar alt set, cu care nașa îl îmbracă pe proaspătul creștin.

2. Sapun si prosop pentru preot

Aceste obiecte de igienă sunt folosite, în mod simbolic, de preot înainte de oficierea slujbei religioase.

3. Sticluta pentru mir si ulei

În această sticluță se pune uleiul sfințit cu care se unge bebelușul pe frunte, la încheieturile mâinilor și picioarelor și în dreptul inimii. După acest procedeu, bebelușul este scufundat în cristelniță. Restul mirului din sticluță va fi folosit de catre nașă, acasă, a doua zi după botez, la prima băiță a copilului.

4. Prosopul pentru bebe

Prosopul este necesar atunci când preotul scoate bebelușul din apă, iar nașa îl ia în brațe să îl înfașe.

5. Panza de mir

Pânza de mir este o bucată de pânză, pe care bebelușul este îmbrăcat de către nașă, după ce este scos din cristelniță. Dacă este frig, alături de această pânză albă, puteți opta și pentru o păturică.

6. Fasa

Fașa este o panglică, de aproximativ 50 de cm, cu care nașa leagă scutecul bebelușului. Această panglică este un simbol al legăturii dintre pruncul botezat și Divinitate.

 

7. Lumanarea de botez

Lumânarea pentru botez simbolizează lumina lui Hristos care coboară la botez asupra sufletului creștinat, asupra părinților, a nașilor și a celor care iau parte la slujbă. Lumina are rolul să îi arate proaspătului creștin drumul. Se spune că are proprietăți tămăduitoare, iar magia sa îl însoțește pe cel botezat toată viața. Lumânarea se păstrează cu grijă și se aprinde numai în momentele importante din viața copilului. De aceea, această lumânare specială este decorată, de obicei, într-un mod spectaculos, și în armonie cu tematica evenimentului.

8. O cutiuta de lemn sau din alt material

În această cutiuță, se păstrează șuvița de păr a pruncului. În timpul ceremoniei religioase, copilului îi este tăiată o mică șuviță din păr, în numele Sfintei Treimi. Acest gest ritualic reprezintă predarea noului creștin sub stăpânirea şi ascultarea lui Dumnezeu. Tunderea părului simbolizeaza o jertfă a trupului omenesc adusă lui Hristos.

 

Cum alegi trusoul de botez al bebelusului

Trusoul de botez se alege în funcție de sexul bebelușului, de vârsta sa, de anotimp sau de tematica botezului. Toate articolele din trusoul  bebelușului pot fi personalizate, iar apoi păstrate într-o cutie specială, unde se vor depozita și alte obiecte ale bebelușului. Aceasta va deveni o cutie de amintiri care peste ani va fi neprețuită. Pentru a da mai multă distincție evenimentului, acest trusou poate fi pus într-o cutie elegantă, cu un design deosebit.

Ce contine trusoul de botez al bebelusului

Știm cât de important este timpul pentru tine, așa că pe Colibri Kids găsești toate articolele necesare pentru botezul bebelușului tău. Cu un singur click, poți alege fără bătaie de cap hăinuțe spectaculoase pentru sărbătorit, dar și lumânări elegante sau alte articole necesare pentru un botez reușit. Dacă ai nevoie de ajutor, un consilier din echipa Colibri Kids, îți va oferi toate sfaturile de care ai nevoie pentru ca trusoul de botez să se încadreze armonios în tematica și în culorile botezului puiului tău.

Descoperă în magazinul nostru, articole stilate, unice, de calitate care vor transforma acest eveniment într-unul de neuitat!

Dacă v-a plăcut acest articol, ne bucurăm dacă îl apreciați cu un like sau îl distribuiți mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *