De ce sa alegi hainele mama-fiica?

seturi de haine identice mama-ffica

Hainele mămă – fiică au devenit, în ultimul timp, un concept vestimentar la modă. Este un fenomen care prinde teren din ce în ce mai mult. Copiii își imită părinții. Părinții sunt eroii lor. Își doresc să fie la fel ca ei. Băieții vor să fie puternici ca tații, iar fetele să fie frumoase și cochete ca mamele. Fetițele își rup picioarele, încercând pantofii cu toc ai mamelor și își pun fardurile mamei pe toată fața, atunci când le prind. Ce fetiță nu probează hainele sau  eșarfele mamei sale, încă de la o vârstă fragedă ?

Cum s-a nascut conceptul de haine mama-fiica?

Stereotipiile vestimentare nu sunt, de obicei, dorite în modă. Nu ne dorim să apărem la un eveniment cu aceeași rochie cu a altor invitate și nici să mergem pe stradă îmbrăcate identic cu alte femei. Căutăm ținute unicat care să ne pună în valoare personalitatea. Când este vorba despre copii, lucrurile se schimbă. Doi frați îmbrăcați identic, mai ales dacă sunt gemeni, provoacă valuri de simpatie. Aceeași ținută scoate în evidență o legătură puternică între frați.

La fel este și în cazul seturilor de haine identice, concepute în special pentru mame și fete. Fie că este vorba despre rochii, tricouri, bluze, pantaloni sau jachete, aceste seturi identice arată foarte bine atât pentru o femeie adultă, cât și pentru o fetiță.

Acest concept vestimentar a apărut, firesc, ca răspuns la nevoile fetițelor care visează să fie ca mamele lor. Pentru copiii mici, părinții sunt modelele, pe care vor să le urmeze.

Ce avantaje are pentru o fetita faptul ca poarta haine identice cu mama sa ?

Hainele mamă și fiică semnifică ceva foarte special pentru fetița care va îmbrăca o ținută identică cu cea a mamei sale. Se va simți în centrul atenției, apreciată și valorizată, ceea ce își dorește orice copil. Faptul că se va simți specială, va contribui la creșterea stimei de sine, atât e importantă pentru dezvoltarea unui copil.

Pe de altă parte, hainele mamă-fiică ajută la crearea acelei legături unice între o mamă și fetița ei. Le ajută să se conecteze, să aibă propriile lor momente. Cu siguranță, cuplul mamă-fiică va străluci, devenind vedeta oricărui eveniment. De asemenea, aceeași îmbrăcăminte pentru mamă și fiică oferă ocazia mamelor să își învețe fiicele despre elementele de bază ale simțului stilului și regulilor din lumea modei. Fetițele învață prima lor lecție despre cum să se îmbrace. Faptul că poartă aceleași haine ca ale mamei pot face o fetiță să devină mai responsabilă, deoarece simte că a făcut un pas către lumea adulților, spre care toți copiii tind, inconștient.

Cu toate acestea, nu trebuie abuzat de această modă. Alege acest set de haine mamă – fiică pentru o ședință foto sau pentru un eveniment special din familie: o nuntă sau un botez.

La ce ar trebui sa fii atenta cand alegi aceleasi haine pentru tine si fiica ta?

Când alegi un astfel de set, ține cont de vârsta fetiței tale și alege un model care să fie potrivit pentru un copil. Nu orice haine potrivite pentru o femeie adultă se potrivesc și unei copile. Nu alege haine provocatoare sau prea strălucitoare!

Materialele din care sunt croite hainele trebuie să fie de înaltă calitate și prietenoase cu pielea delicată a copiilor. Hainele trebuie să fie confortabile. Degeaba sunt spectaculoase, dacă nu te simți confortabil, îmbrăcându-le. Mai ales pentru un copil plin de energie, veșnic în mișcare, este important să se simtă în largul său în hainele cu care este îmbrăcat.

Seturile de haine mamă-fiică din magazinul Colibri Kids respectă toate aceste criterii. În plus, sunt produse autohtone, care vă oferă farmec, un design unic și un stil inconfundabil. Ținutele sunt fabricate în România de către o echipă profesionistă care pune suflet în fiecare detaliu pentru ca produsele să arate impecabil. Dacă ai și un băiețel și dorești să armonizezi ținuta și cu acesta, noi te putem ajuta să găsești varianta ideală.

Prin seturile mamă-fiică, ne dorim să aducem un strop de magie fiecărui eveniment și  să scoatem în evidență relația specială dintre mamă și fiică. Hainele mamă și fiică sunt mai mult decât un concept vestimentar, ele reprezintă un mod de a te exprima.

Mama și fiica vor fi adevărate prințese și nu în ultimul rând, în pas cu moda!

Dacă v-a plăcut acest articol, ne bucurăm dacă îl apreciați cu un like sau îl distribuiți mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook.

 

 

 

One thought on “De ce sa alegi hainele mama-fiica?

  1. Pingback: Colibrikids/blog/Ce culori alegi pentru hainutele copiilor si cum le combini?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *