5 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi copilului hainutele groase pentru iarna

Una dintre provocările sezonului rece este cum îi alegi copilului hăinuțele groase pentru iarnă. Dacă până acum o rochiță și niște pantaloni te scoteau din încurcătură, când vine iarna, lucrurile se complică. De câte straturi de haine are un copil ? Din ce fel de materiale trebuie să fie hainele ? Câte haine groase trebuie cumpărate pentru un sezon ? Cum se mai poate mișca un copil dacă este prea gros îmbrăcat ? Aceste întrebări sunt firești atunci când alegi copilului garderoba pentru iarnă. Când temperaturille scad, nu este cazul să te temi să scoți copilul afară de frica de a nu se îmbolnăvi. Este sănătos să petreacă copilul cât mai mult timp afară, dacă este îmbrăcat corespunzător.

5 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi copilului hainutele groase pentru iarna

1. Comoditate

Copiii sunt plini de energie, tot timpul în mișcare. Aleargă și se joacă mult afară, indiferent de anotimp. De aceea, atunci când alegi hăinuțele groase trebuie să ai în primul rând în vedere comoditatea acestora. Hăinuțele trebuie să îi lase micului aventurier posibilitatea să se miște în voie, să se lupte cu monștri sau să se cațere. Un copil trebuie să se poată deplasa cu ușurință, să poată construi un om de zăpadă sau să poată arunca cu bulgării de nea. În plus, pentru un copil independent, este important să poată să își scoată singur sau să își îmbrace haina groasă. Copiii au nevoie să se simtă confortabil, pentru ca nimic să nu le strice plăcerea de a se juca liber, afară. De exemplu, poți alege acest cojocel dinozaur, plăcut la atingere, călduros și confortabil, ideal pentru joaca în aer liber.

haine copii sezonul rece
Hăinuțe copii pentru iarnă

2. Design

Atunci când alegi hăinuțele copiilor, asigură-te că acestea sunt în trend. Pentru copii, apartenența la un grup este importantă. Ei vor să fie văzuți și apreciați. De aceea, este important ca hainele lor să fie frumoase, de calitate și să nu fie demodate. Nu îți dorești ca cel mic să fie ținta ironiilor răutăcioase ale colegilor, ci dimpotrivă să fie trendsetter. Să nu uităm că gustul pentru frumos, latura estetică se dezvoltă în copilărie. Și aici este nevoie de educație. Dacă se simt bine în pielea lor, nici stima lor de sine nu este afectată. Cu toții ne simțim mai bine, atunci când știm că arătăm bine. Nu este nevoie să cheltuim mulți bani, mai bine le cumpărăm la copii mai puține lucruri, dar mai frumoase și mai calitative, decât mai multe, fără gust și care își pierd repede strălucirea. Este important ca hainele să se potrivească personalității copilului și, în timp, acesta să își definească propriul lui stil.

3. Calitatea materialelor și a execuției

Calitatea materialelor este și ea foarte importantă. Se recomandă, ca iarna, copiii să fie îmbrăcați cu mai multe straturi de haine.  Pentru a nu împovăra copilul, este bine, totuși, să nu îl îmbrăcăm cu prea multe straturi de haine. Mai degrabă, ar fi folositor să alegem materialele din care sunt confecționate hăinuțele cu atenție. Este necesar ca acestea să fie moi, ușoare (copilul se luptă destul cu ghiozdanul plin cu cărți, să nu-l mai împovărăm și cu haina). Copilul trebuie să se miște cu ușurință și să nu simtă hainele ca pe o povară. Nu trebuie neglijată nici execuția hainelor. Trebuie să fie una de calitate, astfel încât produsul sa poată rezista la purtări repetate.

4. Versatilitate

Alege haine groase care să se preteze atât la joacă, cât și la un eveniment. Astfel vei aduce economii însemnate la bugetul familei și nici nu umpli spațiul cu multe haine groase pe care nu le poartă copilul decât o dată au de două ori pe sezon. De exemplu, paltonasul iepuraș este potrivit atât pentru școală/joacă, cât și pentru un eveniment.

haine groase copii
Hainute iarna copii

Sau geaca cu două fețe (fața cu blană merge foarte bine pentru un eveniment, în timp ce fața matlasată se pretează perfect pentru joacă). Găsești un model pentru fetițe aici și unul pentru băiețel, aici.

5. Confortul termic

Și poate cel mai important, confortul termic – haina trebuie să asigure confortul termic necesar și optim. Unele mame timd să îmbrace copilul foare gros, iarna, fapt care nu este sănătos pentru copil. Evită hainele foarte groase sau prea voluminoase. Copiii nu se pot mișca, transpiră și se simt inconfortabil. Când alegi hăinuțele groase, trebuie păstrat un echilibru: copilului să nu-i fie nici foarte cald, dar nici să înghețe. Pentru cei mici, sunt ideale materiale precum polar/cocolino, cât și vatelină matlasată, sau cojocul moale. Ele asigură atât protecție la frig, cât și lejeritate si ușurință în mișcare. La fel, stofele pentru paltoane trebuie să fie speciale pentru copii, să nu fie rigide, greoaie și scămoșabile… De asemenea, blănița artificială este o alegere excelentă și deloc costisitoare: este ușoară, calduroasă, elegantă și modernă. De exemplu – blănița ursulet .

Hainute iarna fetita
Blanita ursulet- Colibrikids

Indiferent de temperatura din exterior, fii atentă la supraîncălzire. Odată ce copilul tău vine de la frig, îndepărtează hainele groase și îmbracă-l corespunzător.

Știm că alegerile sunt mereu dificile. La Colibrikids, găsești nu numai o colecție bogată de hăinuțe superbe penstru sezonul rece, dar și ajutorul necesar pentru a face cea mai bună alegere.

După ce ai ales vestimentația copilului pentru sezonul rece, atunci când îl îmbraci cu hăinuțele groase, ar trebui să ții seama și de acești factori :

– mijlocul de deplasare

– temperatura de afară

– cât timp petrece copilul afară

– starea de sănătate a micuțului

Nu lăsa vremea rece să vă strice planurile de distracție. Copilul are nevoie de joacă liberă afară, de alergat și de cățărat chiar dacă este frig. Iar dacă iarna vine și cu zăpadă, distracția este și mai mare pentru copil. Îmbrăcă-l corespunzător și cu stil și bucurați-vă împreună de tot ce oferă anotimpul rece!

Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *