Ce sa cumperi unui nou nascut ? 8 idei de cadouri inedite

Ce să cumperi unui nou-născut? Cu siguranță, fiecare dintre noi și-a pus această întrebare la un moment dat. Fie că este vorba despre prima vizită la un nou-născut sau de botezul acestuia, fie dorim să oferim un cadou de Crăciun, căutăm mereu idei de cadouri care să fie inedite, utile și apreciate. Dacă nu dorești să îi întrebi pe părinți de ce anume ar avea nevoie, iată o listă care te poate inspira. În afară de jucării, produse de îngrijire, cărți, păturici sau obiecte pentru diversificare, poți opta și pentru câteva cadouri mai inedite.

8 idei de cadouri inedite pentru prima vizita la un nou-nascut

1. Cadoul ideal pentru o proaspătă mămică este timpul liber. Dacă ai disponibilitate, oferă-te să stai câteva ore cu copilul, pentru ca mămica să aibă puțin timp pentru ea. Poți să te oferi să îl plimbi, să îl ții în brațe, să îl schimbi. De asemenea, niște mâncare gătită sau un mic ajutor în casă ar fi utile pentru o mamă obosită.

2. O cutie de amintiri personalizată reprezintă un cadou de efect, care rămâne în timp. Primul an al bebelușului este special și, de obicei, părinții doresc să păstreze primele haine, prima jucărie, primele fotografii, brățara de la maternitate etc. O cutie personalizată cu numele copilului, pictată manual, va fi, cu siguranță, un cadou îndrăgit.

3. O sesiune foto cu bebelușul este un alt cadou de suflet, pe care îl poți face unor proaspeți părinți. Cine nu își dorește niște fotografii reușite cu bebelușul adorabil ?

4. Hainele pentru copii nu sunt niciodată prea multe. Dacă te gândești că toată lumea va duce hăinuțe nou-născutului, poți alege o ținută mai sofisticată pentru momente speciale (o ședință foto, botez sau alt eveniment din familie). Poți alege și botoșei sau hăinuțe haioase cu mesaje personalizate sau amuzante.

Atunci când alegi hăinuțele pentru copii, trebuie să ai în vedere ca materialele să fie calitative, prietenoase cu pielea delicată a acestora. De asemenea, trebuie să ții cont de sezon și de grila de mărimi pentru haine. Bebelușii cresc repede, așa că îi poți lua bebelușului hăinuțe mai mari. În acest caz, trebuie să te gândești cam ce mărime va purta în anotimpul pentru care sunt potrivite hăinuțele alese.

La Colibri Kids, poți consulta un ghid de mărimi ca să te asiguri că alegi măsurile potrivite. În plus, un consultant Colibri Kids te poate ajuta să alegi ținuta perfectă pentru un bebeluș adorabil.

5. Kitul pentru mulaj mânuță și picioruș se poate transforma într-un cadou deosebit pentru copil și părinții acestuia. Când copiii cresc mari, părinții au, deseori, nostalgia mânuțelor și piciorușelor micuțe și gingașe. Kitul pentru mulaj păstrează pentru toată viața amintirea frumoasă a primelor luni ale nou-născutului.

6. Cartea senzorială personalizată este, de asemenea, un cadou inedit, mai ales dacă este personalizată cu numele bebelușului. Poate deveni prima și cea mai îndrăgită jucărie a copilului. De obicei, cărțile senzoriale au tot felul de activități care acoperă o perioadă largă de dezvoltare a copilului. De aceea, o carte senziorială este folosită un timp mai îndelungat.

7. Sistemul de purtare este un cadou util pentru părinții care nu dețin deja unul. Indiferent de felul de sistem (wrap, sling sau marsupiu), sistemul de purtare nu ar trebui să lipsească din nicio casă cu bebeluș. Nou-născutul va putea fi purtat atât în casă, cât și la plimbare, fapt ce îi oferă mamei o libertate mult mai mare de mișcare. Dacă bebelușul are deja un sistem de purtare, vă puteți orienta către alte accesorii pentru sistemele de purtare, pentru o protecție de iarnă sau pentru jambiere.

8. Bijuteriile pot fi niște cadouri de suflet, mai ales dacă ești nașa copilului sau o persoană apropiată de familia sa. În acest caz, este bine să te consulți cu părinții, deoarece în cazul în care părinții nu doresc ca bebelușul să poarte bijuterii în această perioadă, să poți cumpăra o bijuterie pentru când copilul va crește. O bijuterie rezistă în timp și poate deveni o amintire dragă peste ani. O variantă la bijuterii ar putea fi colierul sau brățările din chihlimbar, care au și proprietăți terapeutice și arată și foarte bine la gâtul sau mâna bebelușului.

Atunci când întâmpini un nou-născut, este bine să o faci cu un cadou inspirat. Chiar dacă bebelușul nu reacționează încă la cadouri, părinții vor aprecia gestul, cu siguranță. Dacă te pricepi la mesterit, poți confecționa ceva hand-made pentru nou-născut. Clar, acesta va fi un cadou de suflet foarte îndrăgit. Iar dacă crezi în superstițiile despre bebeluși, atunci îi poți oferi bani care să îi poarte noroc micuțului. Orice variantă alegi, nu uita nici de mamă. Și ea are nevoie de atenție. Un mic cadou simbolic îi va înveseli ziua.

Tu ce cadou consideri că este cel mai potrivit pentru un bebeluș ?

Dacă consideri că este util acest articol, ne bucurăm dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!

Sursă foto: Depozitphotos

One thought on “Ce sa cumperi unui nou nascut ? 8 idei de cadouri inedite

  1. Pingback: ColibrKids/bog11 reguli de care să ții cont când vizitezi un nou-născut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *