Cum alegi hainele de botez pentru copilul tau?

Hainele de botez nu pot să lipsească din trusoul bebelușului. Ceremonia Botezului este un moment marcant în viața unui copil. Pentru ca acest eveniment să fie reușit, părinții și nașii se pregătesc din timp. Bebelușul care primește taina botezului va fi, bineînțeles, în centrul atenției tuturor, așa că alegerea hainelor de botez este foarte importantă. În general, hainele de botez sunt oferite de către nași, dar, uneori, părinții aleg să le cumpere ei. Indiferent de cine cumpără hainele de botez, trebuie să fie atent la câteva aspecte atunci când le alege.

În cazul botezului ortodox, bebelușul va purta două seturi de hăinuțe de botez. Cu primul set, copilul este îmbrăcat de acasă și, înainte de scufundarea în cristelniță, va fi dezbrăcat de acesta. După scufundarea în apă, copilul primește hainele de botez propriu-zise, cele pe care le va purta după miruire. Dacă copilul este botezat la catolici, atunci are un singur rând de haine, cu care poate veni îmbrăcat de acasă.

La ce sa fii atent atunci cand alegi hainele de botez

1. Alege haine din materiale de claritate

Hainele care intră în contact cu pielea sensibilă a bebelușilor trebuie să fie din materiale de calitate, naturale. Evită hainele supraelastice sau sintetice, deoarece pot irita pielea copilului. Este bine ca acestea să aibă o croială care să permit bebelușilor să se miște în voie. Cusăturile  este important să fie finisate cu multă atenție, pentru a nu zgâria pielea fină a micuților.  Hainele pentru copii trebuie fie nu numai frumoase, ci să le ofere acestora confort și să nu le irite pielea. La Colibri Kids, suntem foarte atenți la detalii și confecționăm haine de botez, prietenoase cu pielea delicată a copiilor.

2. Ține cont de sezon și de temperatură

Chiar dacă îți place la nebunie un set de haine de botez, trebuie să ai în vedere ce temperaturi sunt în luna în care faci botezul. Dacă este vară, alege ceva vaporos, care să lase pielea să respire. Dacă este iarnă, optează pentru ceva mai fros, mai bine căptușit. Nu neglija nici faptul că vremea este schimbătoare sau că temperaturile din biserică sunt mai scăzute chiar și vara. Pregătește pe lângă haine și un plovăraș, un bolero sau un sacou. Dacă este mai frig decât te-ai așteptat, și o păturică te poate ajuta mai ales când transporți copilul dintr-un loc în altul.

Colibri Kids- haine botez

3. Nu alege haine fixe pentru copil   

Când cumperi hainele de botez pentru un copil, trebuie să ții cont de faptul că acesta crește foarte repede. Dacă le iei cu câteva luni înainte, este posibil să nu mai corespundă mărimile sau să fie fixe. În acest caz, bebelușul nu se va simți confortabil. Și cine își dorește un bebeluș care se simte inconfortabil la botez și semnalează acest lucru ? Pe site-ul Colibri Kids, poți consulta și un ghid  de mărimi ca să te asiguri că alegi măsurile potrivite.

4. Haine albe sau colorate ?

De obicei, la botez, culoarea aleasă pentru haine este albul sau nuanțele pastelate de albastru deschis, roz, verde, galben sau portocaliu.

Albul simbolizează puritatea, înnoirea. Dar nu este obligatoriu ca hainele de botez să fie albe. Dacă biserica nu îți impune culoarea albă, poți alege în funcție de simbolistica culorilor, de preferințe sau de tema botezului. Hainele de botez pot fi asortate cu lumânarea, cu decorul, cu hainele părinților etc. Dacă ai nevoie de sfaturi legate de cum să asortezi hainele copilului cu tematica botezului, un consultant Colibri Kids îți stă la dispoziție și te ajută să găsești varianta perfectă pentru voi. Nu este nevoie nici să respecți convenția albastru, dacă este băiat sau roz, dacă este fată. Indiferent de gen, bebelușii sunt adorabili în orice culoare, iar hainele de botez colorate le vor scoate în evidență farmecul.

5. Cum alegi pantofii de botez ?

Pantofii de botez se asortează cu hainele de botez. De obicei, sunt realizați din satin sau bumbac. Trebuie să fie ușor de încălțat și să se muleze perfect pe piciorușele copiilor. Au o talpă moale, așa că, în cazul în care copilul botezat este mai mare, mișcarea este confortabilă.

Colibri Kids- haine botez

În afară de aceste aspecte generale unisex, în alegerea hainelor de botez, mai poți să ai în vedere și câteva diferențe de gen:

Hainele de botez pentru fetiță

Fetița ta este frumoasă oricum, dar o rochie aleasă cu stil, o va transforma într-o adevărată prințesă.

Colibri Kids haine botez

În funcție de sezon, rochița poate fi însoțită de un bolero fermecător, de un paltonaș șic, de botoșei delicați sau de ghetuțe călduroase ori de un turban special creat pentru fetița ta.

Colibri Kids- haine botez

Hainele de botez pentru băiețel

Cine  a zis că băiețeii nu pot fi eleganți și ei ? Băiețelul tău adorabil va arăta atât de special în hăinuțele de botez. Pantalonii și cămașa, sunt completate de către un papion drăguț și de o pereche de pantofi eleganți sau de botoșei drăgălași. Un sacou, un plovăraș sau un paltonaș pot însoți costumul de botez al băiețelui, în cazul unui sezon rece.

Colibri Kids- haine botez

Ținuta de botez a copilului tău va da un plus de eleganță evenimentului. Poți păstra hainele de botez într-o cutie specială de amintiri, alături de alte obiecte importante din primul an al bebelușului. Îmbrăcat în hainele sale de botez speciale, copilul tău nu va fi doar vedeta unui eveniment, ci un personaj desprins parcă din povești.

Sursă foto principală:  Unsplash

Dacă v-a plăcut acest articol, ne bucurăm dacă îl apreciați cu un like sau îl distribuiți mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *