De ce sa iti dai copiii la balet ? 8 beneficii ale acestui sport

O fetiță cu mișcări grațioase, care face piruete, îmbrăcată în tutu-ul ei, reprezintă un spectacol pentru orice privitor. Cine știe dacă această fetiță delicată nu va fi viitoarea balerină, care pare că nu atinge pământul atunci când dansează și care fascinează și emoționează o sală întreagă ?

Nu este nevoie să te gândești la balet neapărat ca la o carieră viitoare, este suficient să vezi avantajele acestui sport pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău.

Mișcarea este importantă pentru orice vârstă. Mișcarea înseamnă sănătate, tonus mai bun și o modalitate plăcută să își petreci timpul liber. Copiii trebuie îndrumați către sport, pentru a deprinde de mici obiceiul unui stil de viață sănătos. O activitate ideală pentru copii este baletul, care îmbină mișcarea fizică cu grația și eleganța. Baletul are o mulțime de beneficii și, nu este de mirare, că se numără printre activitățile fizice îndrăgite, mai ales, de fetițe. Dacă și copilul tău este interesat de dans, descoperă beneficiile baletului și poate vei lua în calcul această activitate pentru el.

Ce beneficii are practicarea baletului de catre copii?

1. Baletul contribuie la dezvoltarea musculaturii întregului corp și la întărirea sistemului osos. Antrenamentul de balet îl ajută pe copil să își coordoneze mai bine mișcările, să devină flexibil și să aibă o postură corectă.

Beneficiile baletului la copii

2. Copiii sunt încurajați să își depășească limitele, să persevereze, să nu renunțe când dau de greu. În acest fel, li se educă răbdarea.

3. Baletul, ca orice alt sport, îi ajută pe copii să se concentreze mai mult și îi învață să fie disciplinați.

4. Un beneficiu important este că prin balet un copil dobândește grație și eleganță. Sunt încurajați să își expună latura artistică.

5. Practicând baletul și participând la spectacole, își dezvoltă stima de sine. Copiii se autodescoperă, capătă încredere în ei, sunt mândri de ei și, astfel se poate îmbunătăți sănătatea lor mentală și emoțională.

6. Baletul este un prilej pentru copii să intreracționeze, să lege prietenii, să se integreze mai ușor într-un colectiv.

7. Dansul reprezintă o modalitate bună de relaxare, de petrecere a timpului liber în mod plăcut și de a folosi energia în exces. Mișcarea îi ajută pe copii să doarmă mai bine și să fie mai sănătoși.

8. Coregrafia unui spectacol îi ajută pe copii să lucreze în echipă, să comunice, să coopereze, să își învingă emoțiile și să își depășească timiditatea.

Este baletul doar pentru fetite?

Așa cum nu există culori și jucării doar pentru fetițe, așa nu există nici sporturi sau activități doar pentru ele. În cazul în care un băiat își manifestă interesul pentru dans, el nu trebuie descurajat. La fel cum o fetiță poate practica fotbalul sau hocheiul, tot așa și un băiat poate practica cu succes baletul. Îi mărește rezistența fizică, pregătindu-l pentru alte sporturi și le îmbunătățește grația. În plus, îl face un dansator desăvârșit. Și ce fată nu e atrasă de un băiat atletic, care face mișcări grațioase pe ringul de dans ?

Baletul este mai mult decât sport, este și o artă. Îi transformă pe copii, în tineri eleganți, grațioși și echilibraţi emoţional. Și, cine știe, poate le oferă chiar și o carieră spectaculoasă în viitor !

Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!

 

Credit foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *