Ce culori alegi pentru hainutele copiilor si cum le combini?

Copiii văd viața în culori. Pentru ei, totul este culoare. Copiii sunt atrași de tot ce este strălucitor. Să nu uităm că nuanțele cromatice influențează substanțial tonusul și starea psihică a copiilor.

De aceea, atunci când alegi hăinuțele copiilor este bine să ai în vedere și cromatica acestora, pe lângă criteriile de calitate și de design.

Hainute Colibri Kids
Hainute Colibri Kids
Hainute Colibri Kids

Ce culori alegi pentru hainutele copiilor?

1. Hăinuțele pentru copii nu trebuie să fie în tonuri terne, fără viață. Copilăria este plină de farmec, de mișcare. Culorile calde sunt în ton cu bucuria copilăriei, în timp ce cele reci și monotone produc stări de stari de iritare, de inactivitate și blochează creativitatea copiilor. Ne dorim vibrații pozitive pentru copiii noștri, vrem să îi vedem mereu fericiți și cu chef de joacă și cu multă imaginație. Nu-i așa că bucuria lor este contagioasă?

2. Să învățăm copiii să se bucure de hainele lor, să îndrăznească să poarte noi combinații de culori, să experimenteze. Ce sens are viata in gri? Mai ales pentru copii. Aceasta poate fi o lecție de modă pentru cei mici. Ei învață să se îmbrace cu stil, într-un mod care să le pună în valoare personalitatea. Așadar, culori precum griul sau negrul nu sunt de preferat pentru hăinuțele celor mici.

3. Culorile strălucitoare nu înseamnă neapărat culori stridente, culori care irită și care nu rezonează cu vâsta copiilor. Nu este de dorit să existe în garderoba copilului prea multe piese vestimentare în culorile albastru electric, roșu fosforescent, galben pătrunzător sau verde brotăcel.

4. De asemenea, evită culorile care îl fac pe copil să pară palid cum ar fi maro, sau kaki. Contează foarte mult culoarea părului și a tenului în alegerea acestor culori.

5. Copiilor le stă cel mai bine în hăinuțe care au culori plăcute ca bleu, liliachiu, galben palid, verde crud, roz aprins, portocaliu pârguit, turcoaz tropical.

Cum asortezi culorile la hainele pentru copii?

În general, sunt aceleași principii de asortare ca la hainele pentru adulți, și anume să fie plăcute atunci când le privești împreună. Trebuie să ai în vedere nuanțele culorilor pe care vrei să le combini. De exemplu, anumite nuanțe de verde și de albastru merg bine împreună, în timp ce alte nuanțe deranjează ochiul. Portocaliul și movul nu se împacă. bine împreună. De asemenea, culorile puternice nu merg puse una lângă alta, iar tonurile prea deschise nu se combină cu nuanțele prea închise.

La anumite evenimente, poți alege să asortezi hainele copilului cu ale tale sau cu ale celorlalți membri din familie. Citește mai multe despre conceptul vestimentar mamă- fiică, aici.

seturi de haine identice mama-fiica
Haine mama-fiica Colibri Kids

Dacă vrei să fii în ton cu moda, optează pentru ținute în culoarea anului. Anul acesta culoarea câștigătoare este albastrul clasic.

Tinuta fetita Colibri Kids in Culoarea anului
Tinuta Colibri Kids in Culoarea anului

Nu uita că personalitatea copilului se reflectă în culorile pe care acesta le alege. Acceptă preferințele copilului tău legate de culorile hainelor. Nu îi impune să poarte roz dacă este fetiță și albastru dacă este băiat. Este important ca oricine să se simtă bine în hainele sale și să nu-i fie afectată stima de sine.

Hainute Colibri Kids
Hainute Colibri Kids

La Colibri Kids poți găsi ținute spectaculoase pentru copii, în culori care să îi facă pe cei mici să strălucească.  În caz că ai nevoie de ajutor, contactează-ne !

Mult succes în alegerea ținutelor care îți vor pune în valoare pe copilul!

Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook!

 

One thought on “Ce culori alegi pentru hainutele copiilor si cum le combini?

  1. Pingback: Colibrikids/Cum îi ajutăm pe copii să se exprime prin intermediul hainelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *